marți, 19 mai 2009

REALITATEA DOARE DAR E CONSTRUCTIVA

La o postare anterioara am zis ca unii nu se multumesc cu ceea ce au si vor mereu mai mult. Din nefericire asa e pentru multi dintre noi si asta pana intr-o zi cand aflam ca tot ce au avut au pierdut. Cunosc un caz foarte real, in care la un moment dat cel care avea: casa, nevasta, copil, servici (si el si ea) isi gaseste pe altcineva si incepe o relatie cu aceasta. O relatia care a pornit cu o minciuna colosala si anume respectiva nu a stiu ca e casatorit si are un copil. Relatia lor a continuat pana cand intr-o zi este obligat sa-i spuna sotiei de amanta (asta doar pt. ca sotia i-a dat prea multe argumente ca el ar fi cu altcineva, nu ca il apucase pe el cinstea). Afla sotia, ramane socata, blocata efectiv, nu se manifesta si ramane doar intr-o tacere muta. Afla si amanta ca e casatorit si ca are un copil. Omul indragostit cum era se apuca si ii promite amantei ca ramane cu ea si renunta la casa, copil , nevata, tot ,ca divorteaza, doar sa-l ierte ca a mintit si sa-l primeasca. Ea se pleosteste in fata lui si accepta. De fapt divortul nu avea de gand sa-l dea ci doar sa mai lungeasca minciuna si boala cat poate. Surpriza mare apare cand sotia il anunta ca dosarul de divort e pe rol de 1 saptamana, abia atunci realizeaza ca el pierde tot. Rămane sa se agaţe cu disperare de amanta, desi nu mai era sigur ca asta vrea, dar nu mai avea alta obtiune. Se pronunta divortul, el e cu iubita in continua, dar pastrează o oarecare relatie de prietenie cu fosta sotie, datorita copilului si a naivitatii sotiei (sigur si a iubirii sotiei pt. el a orbit-o iar).Dupa 2,5 luni se reintoarce acasa la sotie si ii spune ca a terminat cu amanta si ramane cu ea. Fericita sotia il primeste si toate buna si frumoase vreo luna de zile pana cand afla ca de fapt el a continuat relatia cu cealalta, iar amanta stia ca el nu e cu sotia ci cu ea. Cum a fost posibil aceasta confuzie? Simplu, ele locuiesc in 2 orase diferite in 2 colturi ale tarii. Surpriza se produce cand sotia afla iar de relatia lui si se despart definitiv. Povestea e mult prea complicata, cu mult prea multe incurcaturi si sper ca in mare am expus destul de clar situatia. Deci acest om a avut dragostea a 2 femei si a unui copil si a pierdut totul datorita indiferentei, egoismului si a lipsei de bun simt. Se spune ca Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista. Lui i lea oferit Dumnezeu pe amandoua si tot nu a pretuit.
Nu pot sa cred ca cineva poate sa faca asa ceva, ca poate trai intr-o minciuna si sa mai poate dormi linistit cand stie ce a facut.
Acum el incearca sa dreaga borsul dar e deja mult prea tarziu.
Pentru cei care se regasesc câtuşi de putin in aceasta poveste, ii sfatuiesc sa deschida ochii mari ca nu e de glumit. Exista si asemenea specimene pe Pamant care nu se iubesc decat pe ei si nu le pasa ca pentru a le fi lor bine calca pe oricine in picioare.
E dureros ca nu mai stim de frica lui Dumnezeu, ca nu mai pretuim nimic si pe nimeni
.

Niciun comentariu: